Klaas Hogeweg kiest voor een bijzondere mix van materialen en structuren

Het is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat interieurarchitect Evelyn Struik op bezoek bij influencers op het gebied van interieur. Dit keer bij interieurontwerper en blogger Klaas Hogeweg.

 1. Oververhitte woningmarkt bereikt kookpunt in Brabant: huizen ruim 22 procent duurder in Waalwijk/Drunen
  1

  Oververhit­te woning­markt bereikt kookpunt in Brabant: huizen ruim 22 procent duurder in Waalwijk/Drunen

  Huizenkopers hebben het afgelopen kwartaal nog dieper in de buidel getast dan ze al deden. Met een gemiddelde verkoopprijs van 410.000 euro bereikt de oververhitte woningmarkt een kookpunt. In een jaar tijd werden de verkochte huizen gemiddeld 20 procent duurder, een record sinds 1995. In Waalwijk/Drunen stijgen de huizenprijzen met 22,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee spannen ze de kroon in Brabant.
 2. 
Eén miljoen huizen nodig: ‘Veel jonge mensen kunnen geen betaalbaar huis vinden’
  PREMIUM
  12 vragen

  Eén miljoen huizen nodig: ‘Veel jonge mensen kunnen geen betaalbaar huis vinden’

  Eén miljoen huizen moeten er de komende jaren bij komen om de woningnood op te lossen. Zet ze bij elkaar en je hebt een stad die twee keer zo groot is als Amsterdam. Maar waarom één miljoen, en niet meer of minder? Wie gaan daar wonen? En waar moeten die huizen worden gebouwd: in de stad of in het weiland? Onze onderzoeksredactie zet de prangendste vragen over de woningcrisis waarin ons land verkeert en de antwoorden op een rij.