Het megahuis is na een eerdere inbraak goed beveiligd, onder meer met camera's. Eén van de redenen dat er niet veel foto's van het interieur op Funda staan, is om ‘kwaadwillenden' geen informatie te geven over wat en waar alles ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het megahuis is na een eerdere inbraak goed beveiligd, onder meer met camera's. Eén van de redenen dat er niet veel foto's van het interieur op Funda staan, is om ‘kwaadwillenden' geen informatie te geven over wat en waar alles ligt. © Funda/ Schep Registergoed BV

Met pijn in het hart verkopen de eigenaren hun droomkasteel met sprookjestuin: ‘We hoefden bijna nooit op vakantie’

Het gerucht gaat dat de bedenker van het wc-rolletje er woont, maar dát is niet zo. Wél hebben de bewoners dit megahuis met sprookjesachtige tuinlandschappen middenin de Hoeksche Waard helemaal zelf ontworpen. Én het staat nu te koop, voor 5,2 miljoen euro. ,,Het is enorm, maar je voelt je hier nooit verloren.” 

  1. Amsterdamse gezinswoning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’
    PREMIUM

    Amsterdam­se gezinswo­ning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’

    Het zijn ruime eengezinswoningen, in de Valutawijk in Amsterdam. Maar kun je er ook vier gezinnen in kwijt? Ja, vinden vastgoedinvesteerders, die de laatste jaren pand na pand kochten, om ze te splitsen en elke etage los te verhuren. Nee, vinden buurtbewoners, die naar de rechter zijn gestapt om een einde te maken aan wat zij ‘pure huisjesmelkerij’ noemen. Ze vingen gisteren bot.