Volledig scherm
Joost Prinsen © Marco Okhuizen

Moet ik mijn vriend vertellen over die onenightstand?

LevenslesWijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (75) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Vorig jaar zijn mijn beste vriendin en ik (vrouw) uitgegaan met haar twee broers en vrienden. Met een broer bouwde de spanning zich op. Zij vertrok bij thuiskomst naar bed. Broer en ik belandden in een vrijpartij. Een van zijn maten is nu mijn geliefde. Ik heb hem niets verteld, omdat ik bang ben dat het onze relatie verstoort.

Antwoord Joost: Laten we de acteurs in deze tragikomedie eens onder de loep nemen. Ik laat de heren met wie u niet in bed gelegen hebt buiten beschouwing en beperk me tot de drie hoofdrolspelers. U om te beginnen.

Wat voor iemand bent u? Kunt u met een geheim als dit, geen wereldschokkende affaire overigens, leven? Ook als uw nieuwe relatie jaren gaat duren? Of gaat u vroeg of laat ten onder aan deze gewetenskwestie? Dan kunt u beter meteen open kaart spelen.

Dan die broer met wie u in bed bent beland. Wat voor type is dat eigenlijk? Stoere jongen? Loslippig in de kroeg? Achter de hand fluisteren dat hij eigenlijk eerst was of zo? Dan kunt u hem beter voor zijn.

Quote

Ik denk dat uw nieuwe vriend misschien ook wat op te biechten heeft

Joost Prinsen

Tenslotte uw nieuwe vriend. Beetje ruimdenkend? Niet zo iemand die zinnen zegt als ‘Ik maak hier een punt van’ of ‘Ik had je hoger geschat’? Beetje jofele jongen? Ja hè.

Ik zou het maar even vertellen. In elk opzicht beter. En dan niet met een slappe smoes als ‘We waren dronken’. Gewoon gebeurd is gebeurd.

Dan nu de bonus: ik denk dat uw nieuwe vriend misschien ook wat op te biechten heeft. Vraagje: die vriendin van u die naar de slaapkamer vertrok, was die alleen toen?

Speelt er iets tussen u en uw kinderen, familie, vrienden, buren of collega’s? Leg de kwestie voor aan Joost Prinsen. Mail uw vraag naar joostmagtweten@persgroep.nl