Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Nederland in top 10 snelst stijgende huizenprijzen ter wereld

De woningprijzen zijn in de twaalf maanden tot maart van dit jaar wereldwijd het sterkst gestegen sinds het vierde kwartaal van 2006. Dat bericht het financiële persagentschap Bloomberg op basis van de Global House Price Index van adviesbureau Knight Frank. 

0 reacties

 1. Planoloog verdedigt aangeharkte perfectie: 'Vinex-wijk behoort tot het beste wat Nederland is overkomen’
  PREMIUM

  Planoloog verdedigt aangehark­te perfectie: 'Vinex-wijk behoort tot het beste wat Nederland is overkomen’

  Over Vinex-wijken heeft iedereen een mening en vaak is die negatief. Bewoners van Leidsche Rijn bij Utrecht, Houten-Zuid of Vathorst bij Amersfoort kunnen de kritiek onderhand dromen: ‘Burgerlijk’, ‘truttig’, ‘eenvormig’. Maar planoloog Han Lörzing is juist lyrisch: de Vinex behoort tot het beste wat Nederland is overkomen. Heerlijk toch, die aangeharkte perfectie?
 2. Amsterdamse gezinswoning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’
  PREMIUM

  Amsterdam­se gezinswo­ning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’

  Het zijn ruime eengezinswoningen, in de Valutawijk in Amsterdam. Maar kun je er ook vier gezinnen in kwijt? Ja, vinden vastgoedinvesteerders, die de laatste jaren pand na pand kochten, om ze te splitsen en elke etage los te verhuren. Nee, vinden buurtbewoners, die naar de rechter zijn gestapt om een einde te maken aan wat zij ‘pure huisjesmelkerij’ noemen. Ze vingen gisteren bot.