De krapte op de huizenmarkt is extreem groot. Huizenzoekers kunnen kiezen uit gemiddeld 1,4 woningen die bij hun budget passen.
Volledig scherm
De krapte op de huizenmarkt is extreem groot. Huizenzoekers kunnen kiezen uit gemiddeld 1,4 woningen die bij hun budget passen. © Hollandse Hoogte / ANP

Oververhitte woningmarkt bereikt kookpunt in Brabant: huizen ruim 22 procent duurder in Waalwijk/Drunen

Huizenkopers hebben het afgelopen kwartaal nog dieper in de buidel getast dan ze al deden. Met een gemiddelde verkoopprijs van 410.000 euro bereikt de oververhitte woningmarkt een kookpunt. In een jaar tijd werden de verkochte huizen gemiddeld 20 procent duurder, een record sinds 1995. In Waalwijk/Drunen stijgen de huizenprijzen met 22,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee spannen ze de kroon in Brabant. 

1 reactie

 • FJJG Gorter

  2 maanden geleden
  In Drunen en waalwijk worden ook veel huizen gekocht door " investeerders" (huisjesmelkers) die de verkoopprijzen behoorlijk opdrijven. Zo stond een huis eind 2019 te koop voor 299.000 euro, en nu anderhalf jaar later, voorzien van zonnepanelen, nieuwe badkamer etcetera voor 365.000 euro. Beetje vreemd dat mensen slechts anderhalf jaar in een huis blijven wonen. Ook worden huizen opgekocht tegen aanzienlijke meerprijs, om vervolgens verhuurd te gaan worden.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.