De blauwe ballen springen in het oog. Verder is de woning minimalistisch ingericht.
Volledig scherm
PREMIUM
De blauwe ballen springen in het oog. Verder is de woning minimalistisch ingericht. © Frank de Roo

Rotterdamse heeft duizenden blauwe ballen op haar bed en het verveelt nooit

BinnenkijkenIn de rubriek Binnenkijken nemen we een kijkje in de woning van bewoners in de regio. In hartje Spangen staat een huis waar menig kind - of adolescent die zich soms een beetje kind wil voelen - jaloers op is. Het huis van Roza Schous (27) aan de Mathenesserdijk in Rotterdam.

Quote

Mijn droomhuis zou iets heel moois aan het strand zijn. En anders? Iets tussen Rotterdam en Hoek van Holland

Ja het zal wel even een gek gezicht geweest zijn. Het moment dat een vrachtwagen vol blauwe ballen voor het huis van Roza Schous parkeerde. Die waren ook nog eens bestemd voor haar zelf. Niet voor een project voor haar eigen fotografiebedrijf, maar voor haar eigen slaapkamer. 

Schous kan er zelf wel om lachen Ruim vijfduizend ballen vullen haar slaapkamer, en het verveelt nog lang niet. ,,Ik heb een voorliefde voor ballenbakken'', vertelt de inmiddels Rotterdamse, die in Haarlem is opgegroeid. Toen ze een keer bij de Pannenkoekenboot in Rotterdam was, kon ze - hoewel ze geen kind meer was - het toch niet laten een sprongetje te wagen. ,,Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben zo iemand bij wie ze omroepen of ik alsjeblieft de ballenbak wil verlaten.''