ANP
Volledig scherm
© ANP

Starter wil wel kopen, oudere huizenbezitter blijft zitten

De aanhoudende huizenprijsstijging maakt doorstroming op de woningmarkt almaar lastiger. Terwijl starters moeite hebben om aan een koopwoning te komen, blijven veel oudere huizenbezitters liefst zolang mogelijk zitten in de huidige woning. Dat valt op te maken uit een onderzoek van ING.

 1. Mantelzorgwoning bouwen? ‘Vaak is toestemming van de gemeente niet eens nodig’
  PREMIUM
  5 vragen over

  Mantelzorg­wo­ning bouwen? ‘Vaak is toestem­ming van de gemeente niet eens nodig’

  Nederland telt steeds meer mantelzorgwoningen. Het aantal vragen over het bouwen van zo’n woning verdubbelt ieder jaar, merkt de vereniging MantelzorgNL. ,,Bijvoorbeeld omdat het steeds lastiger is om een plek te krijgen in een verzorgingshuis.” Voor de bouw is lang niet altijd een vergunning nodig, zolang de woning aan bepaalde voorwaarden voldoet. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Vijf vragen over mantelzorgwoningen.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?