Volledig scherm
Zwembad AquaAltena in Andel. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

'Aalburg en Woudrichem moeten exploitatie zwembad Aqua Altena Andel opnieuw doen'

ANDEL - De gemeenten Woudrichem en Aalburg kunnen de aanbesteding van de exploitatie van zwembad AquaAltena het best maar helemaal overdoen. Dat stelt Erwin van Iersel, directeur van Optisport.

Hij heeft aan de bel getrokken nu de twee gemeenten opeens bereid bleken jaarlijks 130.000 euro extra te geven aan Sportfondsen Nederland, de huidige exploitant. Dit omdat Sportfondsen heeft aangegeven met de bestaande bijdrage van 10.000 euro in de exploitatie van het vrij nieuwe zwembad niet uit te komen.

Voorwaarde
Optisport wijst erop dat destijds bij de aanbesteding, de gemeenten als voorwaarde stelden dat er jaarlijks niet meer dan 110.000 euro bijgelegd zou worden. ,,Wij vonden die grens net te krap, dat hebben we de gemeenten toen ook laten weten. Nu wilden ze opeens 130.000 euro bijleggen. Dan kom je heel dichtbij het bedrag dat wij in gedachten hadden."

Sportfondsen
Aalburg en Woudrichem schortten deze week het besluit over een extra bijdrage aan Sportfondsen op, naar aanleiding van een brief van Optisport. Donderdag is een eerste gesprek geweest tussen Van Iersel en de gemeenten, die zich verder gaan beraden.

Waalwijk, Heusden e.o.