Volledig scherm
Deelnemers aan een eerdere editie van de Alm Masters, de hindernisrace dwars door Almkerk. © Ricardo Smit

Alm-Masters afgelast wegens aanhoudende hitte

ALMKERK - Vanwege de enorme hitte en hoge luchtvochtigheid gaat de Alm-Masters in Almkerk vanavond niet door. De organisatie van de Zomerfeesten Almkerk is bang dat het evenement met dit weer te zwaar is voor de deelnemers.

De hindernisrace zou eigenlijk vandaag om 18.15 uur starten, vertelt Sjoerd Groeneveld, voorzitter van de stichting die de Zomerfeesten van Almkerk organiseert. ,,Maar na overleg met de gemeente en hulpdiensten hebben we besloten om de Alm-Masters uit voorzorg af te zeggen." 

Groeneveld baalt zelf ook behoorlijk, maar hij verwacht dat dit het enige is dat afgelast moet worden. ,,We zijn heel blij dat de temperatuur de komende dagen naar beneden gaat. En regen is ook geen probleem: morgenavond hebben we bijvoorbeeld een kindershow, maar dat is in een tent."

De Zomerfeesten Almkerk duren nog tot 18 augustus.

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat