Volledig scherm
© Teus van Tilborg

Alm-masters tijdens Almkerkse zomerfeesten groot succes

ALMERK - De zomerfeesten in Almkerk zijn maandagavond voortgezet met een obstacle run, Alm-masters. Een geheel nieuw onderdeel in het door werkgroep Plons opgezette feestprogramma.

Het werd direct een doorslaand succes. De belangstelling om deel te nemen was zo groot dat de inschrijving voortijdig moest worden stopgezet. Rond de 200 jongeren en ouderen, individueel of in groepsverband, gingen de uitdaging aan om een parcours van zes kilometer over land en water in en vooral rond Almkerk zo snel mogelijk af te leggen.

Veertien obstakels
Een parcours met veel hindernissen over verharde en onverharde wegen en paden. In totaal kwamen de deelnemers veertien obstakels op hun pad tegen. Er moest onder andere geklommen worden en ter hoogte van de sportvelden kregen ze de volle waterlaag van de Almkerkse brandweer. Het deerde de meesten niet om vervolgens kletsnat het traject te vervolgen. Langs de sportvelden door een griend, langs de Altena’s heuvel richting het eindpunt. Op diverse ‘kijklocaties’ werden de deelnemers door het publiek aangemoedigd.

Waalwijk, Heusden e.o.