Volledig scherm
© Archieffoto BD

Arie Noordergraaf waarnemend burgemeester Woudrichem

WOUDRICHEM - Arie Noordergraaf (SGP) uit Soesterberg is vanaf maandag 9 september waarnemend burgemeester van de gemeente Woudrichem.

Noordergraaf blijft aan totdat Woudrichem weet wat de toekomst van de gemeente is. Woudrichem spreekt al enkele jaren met buurgemeenten Aalburg en Werkendam over een nauwere samenwerking. Een fusie wordt daarbij ook nadrukkelijk genoemd.

Noordergraaf vervangt Frank Petter, die sinds maandag burgemeester van Bergen op Zoom is.

Noordergraaf startte in 1982 zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid van Barendrecht. Daar was hij van 1990 tot 1994 ook wethouder. Van 1995 tot en met 2006 was Noordergraaf burgemeester van Hardinxveld-Giessendam. In 2006 werd hij burgemeester van Soest. Die functie bekleedde hij tot vorig jaar.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat