Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Baby door hond gebeten: dier vaker betrokken bij bijtincidenten

UPDATERIJSWIJK - Een baby in Rijswijk (gemeente Woudrichem) is vrijdag rond 18.30 uur gebeten door de huishond. Daarbij raakte de baby zodanig ernstig gewond dat het kindje per traumahelikopter naar het ziekenhuis is gebracht en geopereerd moest worden.

Het incident gebeurde in een woning aan de Nieuwstraat in het dorp. Hoe oud het kindje precies is, is nog onduidelijk. In verband met de privacy wil de politie daar niks over kwijt. ,,Het is een slachtoffer van een ongeval. Het is al ernstig genoeg voor de ouders", laat een politiewoordvoerder weten.

Team Politiehonden Zeeland-West-Brabant laat via Twitter weten dat de baby zwaargewond is en de ouders erg aangeslagen zijn door het incident. 'Het gaat je niet in de koude kleren zitten als politiemens', schrijft het team erbij.

Meerdere bijtincidenten

De hond is in beslag genomen. De politie zegt dat er uit onderzoek is gebleken dat de hond al vaker betrokken was bij bijtincidenten. Dat hebben de eigenaren van de hond zelf aangegeven. Het dier wordt voorlopig geplaatst in een speciale opvang. De Officier van Justitie zal op een later moment bepalen wat er met het dier moet gebeuren, maar die beslissing kan nog weken duren. ,,Er zijn verschillende opties zoals een intensieve training voor de hond of in overleg beslissen om het dier in te laten slapen", aldus de politiewoordvoerder. ,,Maar laten we ons eerst ontfermen over de gezondheid van het baby'tje."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.