Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Beregenen mag weer van waterschap Rivierenland

Boeren en tuinders in de regio mogen vanaf morgen hun land overdag weer besproeien met oppervlaktewater. Dat meldt het waterschap Rivierenland.

Sinds 25 juli gold een verbod op overdag beregenen. Dit om het waterpeil in het gebied in stand te houden tijdens de droogte van de afgelopen weken. Omdat het nu koeler is en er dus minder water verdampt, is het verbod nu ingetrokken. Ook is er minder vraag  naar oppervlaktewater. 

Het waterschap heeft het idee dat het verbod tussen 9.00 en 18.00 uur goed is nageleefd. Wie het overtrad kon een boete krijgen, maar in deze regio zijn er weinig boetes uitgeschreven.

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat