Volledig scherm
Aan het kruispunt wordt nog gewerkt. © Teus Van Tilborg

Beveiligd kruispunt Woudrichemseweg/ Uppelsehoek bijna klaar

ALMKERK - In Almkerk wordt de laatste hand gelegd aan een aanpassing van het kruispunt Woudrichemseweg/Uppelsehoek. Het is de bedoeling het kruispunt aan het eind van deze week weer open te stellen. De afgelopen weken moest het verkeer tussen Woudrichem en Almkerk van een omleidingsroute gebruik maken. 

De gemeente Woudrichem heeft het kruispunt aangepakt omdat er vaak, ook ernstige, ongelukken gebeurden. Daarbij waren vooral fietsers betrokken. Voor hen is nu een veiligere situatie gecreëerd door extra voorzieningen te treffen door onder andere een uitbreiding van het fietspad.

Plateau

 Ook de maximale snelheid op de Woudrichemseweg ter hoogte van het kruispunt is teruggebracht naar 60 km/uur en er is een plateau aangelegd. Rekening is tevens gehouden met de belangen van het landbouwverkeer door dat extra ruimte te geven zodat de bocht goed genomen kan worden. Door de gemeenteraad en omwonenden was ook op maatregelen aangedrongen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat