Volledig scherm
PREMIUM
Woudrichem ; hoge Maasdijk; ontwikkelingen ; gebied; bouw © Beeld Werkt

Bezwaren tegen plan Op 't Loev in Woudrichem

WOUDRICHEM - Tegen herontwikkeling van het bedrijfsterrein aan de Hoge Maasdijk is men niet, maar wel tegen de manier waarop dit nu de bedoeling is. Voor de speciaal hiervoor opgerichte stichting Respectvolle ontwikkeling Hoge Maasdijk (ROHM) voldoende reden om bij de gemeenteraad bezwaar te maken, ondersteund door een petitie met een groot aantal handtekeningen. 

Maandagavond organiseerde de stichting een informatiebijeenkomst over het plan en de ingediende bezwaren. Zo'n 30 personen kwamen erop af. Die kregen uitvoerig te horen waarom het plan niet deugt. Het is te grof en buiten verhouding tot de vesting. Een plan ook dat aan alle kanten rammelt en zonder overleg met bewoners tot stand gekomen is. Bezwaren zijn er ook tegen de gevolgde procedure: het in de vakantieperiode bekend maken en gelegenheid geven te reageren en het niet erbij betrekken van belangrijke partijen zoals bijvoorbeeld het kwaliteitsteam van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De indruk bestaat ook dat het plan met het oog op de komende fusie er "doorheen wordt gejast." 

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat