Volledig scherm
Antje van de Wetering (rechts) krijgt het boek van haar dochter Tini (links en Renata Rakolcai. © Teus Van Tilborg

Boek 'Wij zijn het land' gepresenteerd op bijzondere plek in Uitwijk

UITWIJK - Op een bijzondere plek in Uitwijk is zaterdagmiddag het boek 'Wij zijn het land' gepresenteerd. Dit gebeurde op de tuinderij van Jan en Antje van de Wetering aan de Uitwijksestraat in een rolkas, waarvan er nog maar weinig in het land zijn.Al meer dan 50 jaar hebben die daar een kleinschalige tuinderij. Jan is enkele maanden geleden overleden. 

Hun dochter Tini van de Wetering heeft samen met fotografe Renata Rakolcai een boek samengesteld over deze tuinderij. Een jaar lang hebben ze in 2013 het leven van het tuindersechtpaar gevolgd. Door gesprekken aan de keukentafel en door het maken van veel foto's. Tijdens een druk bezochte bijeenkomst met als gastsprekers professor Gerard Rooijakkers en de voorzitter glastuinbouw van ZLTO, werd het eerste exemplaar van het boek uitgereikt aan Antje van de Wetering. ,,Ik ben er hartstikke blij mee", reageerde ze.

Het boek, met ook een bijdrage van Gerard Rooijakkers, is een mooi document geworden met niet veel tekst, maar met wel veel aansprekende zwart/wit foto's die op zich een verhaal vertellen. Een mooi beeld geven van de loop van de seizoenen op een tuinderij waar met liefde wordt gewerkt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.