Volledig scherm
Brede school Giessen Rijswijk

Bouw brede school Giessen en Rijswijk in zicht

GIESSEN/RIJSWIJK - De brede school in Giessen/Rijswijk komt in zicht. De aanbesteding heeft plaatsgevonden. BM Bouw Geldermalsen BV gaat de school bouwen.

Wethouder Paula Jorritsma(PA) verwacht, zo vertelde ze de raad, dat rond 26 september de eerste paal de grond in geboord wordt. Wethouder Renze Bergsma(CDA) gaf aan dat de raad in het najaar een plan kan verwachten voor de verkeersafwikkeling rond de te bouwen school.

Centrumplan
De school is een onderdeel van het nieuwe centrumplan voor de dubbelkern. Deze week hebben wethouder Renze Bergsma(CDA) en vertegenwoordigers van Bogor Projectontwikkeling en Tankens Projectontwikkeling een intentieovereenkomst gesloten om gezamenlijk onderzoek te doen naar de mogelijkheid om winkels te verplaatsen en woningbouw toe te voegen aan de centrumplan-ontwikkeling in Giessen-Rijswijk.

Partijen kijken daarbij ook naar de mogelijkheden die de Zalmpassage in dat geval zou bieden. Datzelfde geldt voor de locaties van de beide basisscholen die na de zomer van 2017 onderdak vinden in de nieuwe brede school.

Spar
De supermarkt in de Zalmpassage is inmiddels gesloten. Wethouder Bergsma verwacht dat de Spar, de nieuwe exploitant, na een verbouwing kort na de zomer de deur van de winkel zal openen. Het bedrijf heeft volgens de wethouder ook de ambitie zich in het nieuwe centrum te vestigen.

Waalwijk, Heusden e.o.