Volledig scherm
De openingshandeling met v.l.n. r. Wethouder Paula Jorritsma, Ad Swart, Peter van den Heuvel en Kees Jan Oudshoorn. © Teus Van Tilborg

Brede school De Parel in Giessen/Rijswijk feestelijk geopend

GIESSEN/RIJSWIJK - De christelijke brede basisschool De Parel in Giessen/Rijswijk is vrijdag officieel geopend. De school was al sinds de start van het nieuwe schooljaar in augustus in gebruik. De officiële opening liet echter nog op zich wachten.

De opening gebeurde symbolisch door het doorknippen van een lint door vertegenwoordigers van de organisaties die bij de realisering betrokken waren: stichting De Stroming, waaronder de school valt, de gemeente Woudrichem die het geld beschikbaar stelde, Woonlinie in wiens opdracht het is gebouwd en de stichting Eén-Giessen/Rijswijk. Die beijvert zich al jaren voor de samensmelting van beide kernen door onder andere het realiseren van een nieuw centrum tussen beide kernen.

Ad Swart van de stichting benadrukte dat de samenvoeging van de scholen in de twee kernen tot één school in het nieuwe centrum hiervoor heel belangrijk is voor die samensmelting. Hij hoopt dat binnenkort het laatste puzzelstukje gelegd kan worden: het verplaatsen van de winkels van de Dorpsstraat naar het nieuwe centrum.

Trots

Diverse sprekers staken niet onder stoelen of banken trots te zijn op het resultaat: een prachtig gebouw. De gebruikers, naast de school: bibliotheek, kinderopvang, logopedie en fysiotherapie, zijn enthousiast. ,,In de korte tijd dat we hier zitten merk je de eensgezindheid. Iedereen wil er iets van maken", reageerde Marian van der Wal van Cultuurpunt BibliotheekAltena.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat