Volledig scherm
Straat Binnenhof in Almkerk. Klachten uit de buurt over dit pand, waar in één unit meerdere Roemeense arbeiders zouden wonen. © Janneke Boluij000

Buurt klaagt over overlast in Almkerk

ALMKERK - Meerdere buurtbewoners rond het Binnenhof in Almkerk hebben bij de gemeente Woudrichem geklaagd over overlast. In een bedrijfspand annex woning zouden meer mensen wonen dan veilig is. Volgens de gemeente is dat echter niet het geval.

De gemeente Woudrichem bevestigt dat er klachten zijn binnengekomen over overlast uit het pand aan het Binnenhof. Er zouden, zo stellen omwonenden, zes à zeven Roemeense seizoensarbeiders op zo’n 70 vierkante meter samenwonen.

Quote

Je mág gewoon wonen in dat pand, er zit een gemengde bestemming op

woordvoerster gemeente Woudrichem

Volgens de gemeente is er echter geen sprake van illegale bewoning. ,,De klachten zijn ons bekend. We vinden dat heel vervelend, maar er zijn geen gronden om een einde te maken aan bewoning. Je mág gewoon wonen in dat pand, er zit een gemengde bestemming op’’, aldus een woordvoerster. Dat houdt in dat in het pand zowel woningen als bedrijven huizen.

Herrie

De Vereniging van Eigenaren van het complex is echter niet gerust op de situatie. ,,Die mensen zelf kunnen er niets aan doen, maar dit lijkt ons niet de bedoeling. En er is veel herrie, met name in de vroege ochtend’’, laat een woordvoerster namens de VVE weten. Een andere buurtbewoner, die eveneens anoniem wil blijven, vreest ook voor de brandveiligheid: ,,Er is maar één ingang.’’ Ook zouden de bewoners van het pand veel afval buiten achterlaten, of in kliko’s van buren dumpen.

De gemeente laat weten binnenkort te zullen bemiddelen tussen de buurt en de betreffende verhuurder, om tot een oplossing te komen. ,,En bij overlast kan ook de politie ingeschakeld worden of de handhaver van de gemeente. Ook die is op de hoogte over de klachten en neemt het mee in de ronde.’’

Waalwijk, Heusden e.o.