Volledig scherm
De buurtbak van de gemeente Sint-Michielsgestel met de buurtbemiddelaars. © Rianneke Mees - Huibers

Buurtbak met gereedschap en partytent te leen bij gemeente Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Bladharken, bezems, hesjes en snoeischaren. Dat zit er onder meer in de nieuwe buurtbak van de gemeente Sint-Michielsgestel. De aanhangwagen kan kosteloos worden geleend door inwoners.

De bedoeling is dat de materialen gebruikt worden om samen de buurt op te knappen. Buurt de Hazenakkers in Sint-Michielsgestel heeft de bak al gereserveerd. Na gedane arbeid kunnen de klussers het samenzijn nog even verlengen met behulp van een partytent, twee hangtafels en vier krukken. Want die zitten ook standaard in de Buurtbak.

De Buurtbak is niet bedoeld om tuinafval mee te vervoeren, geeft een woordvoerder aan. ,,Er zitten wel zakken in, waar afval in gedaan kan worden. De buitendienst kan die zakken ophalen." Het gaat niet om vervanging van het werk van beheer openbare ruimte, zegt de gemeente. Maar een concreet plan indienen hoeft evenmin. ,,Totdat het tegendeel blijkt, gaan we ervan uit dat de Buurtbak op een nette manier wordt gebruikt en netjes wordt teruggebracht. Mocht dit anders blijken te zijn, dan zullen we er mogelijk regels en voorwaarden aan moeten verbinden."

Waalwijk, Heusden e.o.