Volledig scherm
Een mobiele versie van ANPR-camera, waarmee de politie automatisch kentekens kan controleren. foto politie Haaglanden. © gratis

CDA: 'Plaats ook kentekencamera's rond Land van Heusden en Altena'

WOUDRICHEM/WIJK EN AALBURG - Er zouden camera's met automatische kentekencontrole moeten komen bij de toegangswegen van het Land van Heusden en Altena.

Daar pleit Ad de Graaf, raadslid van het CDA in Woudrichem, voor in vragen aan burgemeester en wethouders. De Graafs vragen zijn een reactie op het experiment van Heusden en Vught om een schild van camera's rond die gemeenten aan te leggen om criminaliteit te bestrijden.  Met de camera's kan de politie permanent kentekens van voertuigen checken om te zien of ze te maken hebben met misdrijven.

Verplaatsing criminaliteit

Eerder deze week vroeg Arno Bouman, partijgenoot van De Graaf in de gemeenteraad van Aalburg, om het effect van de proef in Heusden goed in de gaten te houden. Een nulmeting van de criminaliteit kan volgens Bouman verplaatsing van criminaliteit aantonen. Ook De Graaf schrijft dat in zijn fractie 'de angst bestaat dat ons gebied aantrekkelijker wordt voor criminelen'. (tekst gaat verder onder de tweet)

Ondertussen bouwt België het cameraschild steeds verder uit. Het Antwerpse havenbedrijf installeert in november een netwerk van 64 camera's rond de haven en laat die aansluiten op de computers van de politie, meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.