Volledig scherm
Het 'horrorkruispunt'. © Google Streetview

CDA wil een rotonde in plaats van ‘horrorkruispunt’ bij Andel

ANDEL - Op de kruising N322/Hoge Maasdijk bij Andel gebeuren veel ongelukken; daar liegen de statistieken niet over. Te veel, vindt Statenlid Roland van Vugt.

Het ongeval op donderdag 15 september was de druppel voor het lid van Provinciale Staten voor het CDA. Een 18-jarige fietsster werd aangereden door een auto. „Ik reed langs en zag haar in de berm liggen, gelukkig waren er al hulpdiensten bij.” Een maand eerder overleefde een 89-jarige fietser eenzelfde aanrijding niet.

Een rotonde is in zijn visie de enige oplossing. Daarom heeft hij verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) schriftelijk gevraagd persoonlijk poolshoogte te komen nemen op dit ‘horrorkruispunt’. En of hij samen met de gemeente Woudrichem voor een rotonde wil gaan. Renze Bergsma (CDA), verkeerswethouder in Woudrichem, heeft al vaker aan de bel getrokken. „Het is nog steeds geen lekker punt”, bevestigt hij. „Ik heb de provincie gevraagd om een analyse van de specifieke ongevallen en om met verbetervoorstellen te komen.” Ook hij vindt een rotonde de beste oplossing.

Waalwijk, Heusden e.o.