Volledig scherm
Basisschool De Halm in Almkerk. © Teus van Tilborg

De Halm gaat niet naar brede school in Almkerk maar blijft op bestaande plek

ALMKERK - Basisschool De Halm doet niet mee aan het realiseren van de brede school in Almkerk. Dat heeft het schoolbestuur aan de gemeente Woudrichem laten weten. De school blijft aan de Wethouder Raamsstraat. 

Wethouder Renze Bergsma (CDA) is teleurgesteld. ,,Ik had gehoopt dat de school mee zou gaan. Maar het bestuur heeft een andere afweging gemaakt.”

Als reden voor het toch niet meedoen, geeft het schoolbestuur aan een heel andere visie te hebben dan de beide andere scholen, d’Uylenborch en de Almgaard, op het gebied van onderwijs, samenwerking tussen de scholen, invulling van de kinderopvang en de verdeling van de ruimte. Het voegt eraan toe in het huidige schoolgebouw een betere invulling te kunnen geven aan de visie en missie van de school dan in de beoogde brede school.

Ruim

Veel is al gesproken over de bouw van de brede school. De gereformeerde basisschool De Halm heeft het langst twijfels gehad, maar, zoals Bergsma aangeeft, wel altijd de bereidheid gehad goed uit te zoeken of deelname mogelijk was. De Halm zit volgens Bergsma nu ruim in zijn jasje, in de nieuwe situatie zou ze het met minder ruimte moeten doen. ,,Ik denk dat dit ook meegespeeld heeft.”

Het afhaken van De Halm heeft amper gevolgen voor het bouwplan. Bergsma: ,,Een beperkte aanpassing volstaat.” Er zijn weliswaar vier lokalen minder voor De Halm, maar de twee andere scholen laten groei zien. De procedure voor de brede school op de locatie van De Almgaard en het tenniscomplex aan de Knotwilg is gestart.