Volledig scherm
De toren van de Martinuskerk in de vesting Woudrichem © Bertjan Kers/BD

De halve uren gaan in vesting Woudrichem anders klinken

WOUDRICHEM - De Martinuskerk in de vesting Woudrichem zal binnenkort op de halve uren wellicht een ander geluid laten horen. Een wat bescheidener klingeltje om precies te zijn. 

De gemeente onderzoekt of er een kleinere luidklok in de toren kan komen te hangen. Dat wordt uitgezocht nu restauratie van de luidinstallatie en de klokkenstoel op stapel staan. De hele uren blijven voorbehouden aan de huidige klok. 

Maar voorlopig moeten de vestingbewoners het even zonder doen. Vanwege de werkzaamheden kunnen de klokken niet geluid worden. Dat duurt tot eind december, verwacht de gemeente. 

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat