Volledig scherm
De Nijenburcht aan de Koperwiek in Rijswijk. © Google Maps

De Nijenburcht blijft open, als inwoners van Giessen en Rijswijk zich verantwoordelijk voelen

RIJSWIJK - Te belangrijk voor het ouderenwerk en Seniorweb.  Dat is de reden waarom De Nijenburcht in Rijswijk de deuren niet hoeft te sluiten. Ondanks het gebrek aan een huurder. Maar dan moeten de inwoners van Giessen en Rijswijk daar wél wat voor doen.

Dat heeft de gemeente Woudrichem besloten, in overleg met Woonservice Meander en Trema, de organisatie voor maatschappelijk werk. 

De Nijenburcht had geen huurder meer sinds het vertrek van De Vleet.  De voorziening kan voor de dorpen behouden blijven zals de inwoners van Giessen en Rijswijk zich verantwoordelijk voelen voor de ruimte, aldus de gemeente. Samen met de PCOB, Seniorweb en de dorpsraad Giessen-Rijswijk gaat Trema nu een plan maken waarin de inwoners en lokale organisaties een bijdrage kunnen leveren aan het in stand houden van De Nijenburcht. 

Wie de ruimte wil huren,  kan dat regelen via Trema.  Seniorweb houdt er onder meer wekelijks de PCDoemee-bijeenkomsten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat