Volledig scherm
Appartementencomplex Giessen. © Teus van Tilborg

De Riethof nieuwe straatnaam voor appartementencomplex in Giessen

GIESSEN – Het voormalige pand van ACS aan de Parallelweg in Giessen wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. De nodige voorbereidingen zijn inmiddels getroffen door het gebouw voor een groot deel te ontmantelen.

In het complex zullen 36 huurappartementen gerealiseerd worden. Omdat het om zo’n groot aantal nieuwe woningen gaat, is het lastig deze aan de Parallelweg te nummeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft er daarom voor gekozen een aparte straatnaam toe te kennen waaraan de woningen genummerd kunnen worden.

Als naam is gekozen voor De Riethof, omdat het complex ligt tussen de straten Wilgenhof en Rietdijk, aldus het college. Om de woningen te bereiken moet men een soort hof oprijden. In de buurt liggen al diverse ‘hoven’ zoals de Wilgenhof en de Buitenhof. Het is nog mogelijk bij het college bezwaar te maken tegen deze naam.

Het pand heeft in de loop van de jaren diverse bestemmingen gehad. Het is gebouwd als meubeltoonzaal waarna het onder andere kantoor en winkel is geweest.

Waalwijk, Heusden e.o.