Volledig scherm
Dik en Teuna van Vugt kregen beiden een lintje. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Dubbel lintje voor 'superpleegouders' Van Vugt uit Rijswijk

RIJSWIJK - Voor het opvangen van niet minder dan 27 kinderen gedurende vier decennia zijn 'superpleegouders' Dik en Teuna van Vugt dinsdagmiddag in Rijswijk koninklijk onderscheiden.

Halverwege de Week van de Pleegzorg reikte burgemeester Arie Noordergraaf van Woudrichem het echtpaar de versierselen uit die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. De benedenzalen van de Hervormde Kerk in Rijswijk waren volgestroomd met telgen die na een moeilijke start in het leven een veilig en liefdevol onderkomen vonden in het huis van Dik en Teuna van Vugt.

Open deuren
Pleegzorg kon altijd een beroep doen op het echtpaar, dat zelf ook drie kinderen kreeg. Vaak ging het om opvang gedurende lange tijd, soms zelfs jaren, maar ook voor crisis- of weekendopvang stonden Dik en Teuna van Vugt open.

Ze hebben met al hun pleegkinderen nog altijd een goed contact. Moest er een eigen huis gebouwd of verbouwd worden, dan liet Dik van Vugt zijn handen spreken. Voor de kinderen van hun pleegkinderen zijn Dik en Teuna van Vugt als een opa en oma.

Momenteel heeft het echtpaar nog drie pleegkinderen in huis, maar er waren ook tijden waarin ze er zes onder hun hoede hadden.

Maatschappelijke verdiensten
Ook buiten het gezinsleven heeft het echtpaar maatschappelijke verdiensten. Zo was Dik van Vugt (77) bestuurslid van VV Rijswijkse Boys. Hij zet zich nog in voor het onderhoud aan kerk en pastorie.

Teuna van Vugt-van der Mooren (73) was een van de oprichters van de Oranjevereniging in Rijswijk en zat in het bestuur van de judo- en gymvereniging. Als lid van de schoonmaakploeg van de Hervormde Kerk is ze nog actief.

Waalwijk, Heusden e.o.