Volledig scherm
De presentatie van de kaart mét ‘Brandnetelsoep Speciaal’. © Marry Bouman

‘Eten met aandacht’ in Land van Heusden en Altena

GIESSEN – ‘De Schijf van Vijf’ is bekend. Sinds donderdag hebben ze in het Land van Heusden en Altena ook nog een andere kaart speciaal voor kinderen: ‘Eten met aandacht’. Het is een project dat opgezet is door de gemeente Woudrichem, GGD, Brabants Landschap en Hoppas Kinderopvang.

‘Om samen met jullie opa’s en oma’s, vriendjes of vriendinnetjes te ontdekken wat er in het Land van Heusden en Altena aan leuke activiteiten zijn die te maken hebben met gezonde voeding’, staat er op de achterkant van de kaart te lezen. Op de kaart staan ook allerlei recepten. Van ‘hoe maak je brood’ tot het maken van ‘bloemenboter’. Er wordt ook ingegaan op hoe in het wild kruiden geplukt moeten worden. Maar ook waar je de kruiden kunt vinden.

Struikwaard
​De presentatie van de kaart vond plaats in de Struikwaard, het natuurgebied bij de Wilhelminasluis in Giessen. Renze Bergsma, wethouder van de gemeente Woudrichem, overhandigde ‘de eerste kaart’ aan Siebren Koek van Hoppas. Koek is ook één van de gangmakers. “Uit eigen omgeving gezonde voeding maken. Het is geweldig dat de kinderen op deze manier er mee aan de slag kunnen”, sprak Bergsma.
Ankie Stoop van het Brabants Landschap schepte en passant soep op. ‘Brandnetelsoep Speciaal’ met daarin allerlei wilde kruiden verwerkt zoals teunisbloemknoppen, zevenblad en bloemknoppen van de berenklauw.
Het is de bedoeling dat de kaart verspreid gaat worden onder de kinderen in groep 1 en 2 van alle basisscholen en de BSO’s in het Land van Heusden en Altena.

Waalwijk, Heusden e.o.