Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Think stock photos

Feestje vieren? Woudrichem wordt minder streng

WOUDRICHEM - Een buurtfeestje of een barbecue organiseren wordt makkelijker in Woudrichem. Tenminste, als het aan het college ligt. De regels om een evenement op de openbare weg te houden worden soepeler.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen evenementen die (deels) op straat plaatsvinden zonder vergunning worden geregeld. Nu moet dat nog mét vergunning, tot ergernis van veel inwoners.

'Alleen in bepaalde straten'

Ook mogen objecten zoals een partytent straks iets groter zijn: de maximale maat gaat van twintig naar dertig vierkante meter. Overigens kan Woerkum nu niet massaal aan de barbecue in de buitenruimte: de vergunningsvrije feestjes worden alléén toegestaan in bepaalde straten. Welke straten dat worden en hoeveel het er zullen zijn, is nog punt van discussie. Daar gaat het college zich pas over buigen als de gemeenteraad akkoord is met het plan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat