Volledig scherm
Het Raadhuisplein in Woudrichem. © Google streetview

Gemeente Woudrichem aan bewoners Raadhuisplein: 'Uw keldervloer is veilig'

WOUDRICHEM - Bewoners van appartementen aan Raadhuisplein in Woudrichem hoeven niet te vrezen voor een zwakke betonnen vloer in de kelder. 

Hoewel er eenzelfde soort constructie is gebruikt als die in ingestorte Eindhovense parkeergarage, is er hier geen reden tot zorg, schrijft de gemeente Woudrichem in een brief aan de bewoners. Een controle heeft dat uitgewezen. ‘Wij hebben onderzocht of er aan deze vloer schade te zien is. Gelukkig kunnen we u melden dat er geen zichtbare gebreken zijn geconstateerd. De vloer ligt er al 5 jaar en we zien geen enkele afwijking’, luidt de brief.

De controle is gedaan op aandringen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nadat in mei de parkeergarage bij Eindhoven Airport instortte, is alle gemeenten gevraagd een inventarisatie te maken van panden met een soortgelijke constructie. In Eindhoven was gewichtsbesparend kunststof, dat niet goed aan het beton hechtte, de boosdoener.

Meer panden 

Overigens worden in Woudrichem nog meer panden gecontroleerd. Ook vloeren waar geen lichtgewicht kunststof in verwerkt is, maar waar het beton mogelijk toch niet goed hecht, worden nader onderzocht. Met name in parkeergarages worden daarom extra controles uitgevoerd. Om welke garages het gaat, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

De betonplaten in de parkeergarage van Eindhoven Airport sloten niet goed op elkaar aan. In combinatie met de hoge temperatuur op 27 mei bezweek de constructie. Daarbij vielen geen gewonden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.