Volledig scherm
Een gezellige drukte op het foodtruckfestival © Teus Van Tilborg

Gezelligheid troef op foodtruckfestival in Almkerk

ALMKERK - Op veel plaatsen is het al een succes. In deze regio is het nog vrij onbekend: een foodtruckfestival. Een festival waarbij in de open lucht gegeten en gedronken kan worden, hoofdzakelijk met behulp van mobiele keukentjes. 

In Almkerk is er zaterdag, weliswaar kleinschalig, een aanzet toe gegeven als onderdeel van de zomerfeesten. En het mag direct gezegd worden: het werd, vooral ook door het mooie weer in de middag, een succes. Veel mensen op de been, veel ontmoetingen onder het genot van een hapje en een drankje. ,,Voor de eerste keer en al zo'n succes. Heel het dorp is er", reageert Jochem van der Zouwen van de werkgroep Plons van de Soos die de zomerfeesten organiseert. 

Ook bezoekers reageren enthousiast en hebben waardering voor de jongeren die het organiseren. ,,Ik ben blij dat die jonge gasten dit doen, al zoveel jaren", zegt Andries Koekkoek. Ronald Wagner uit Werkendam staat vaker op foodtruckfestivals met onder andere zijn saté. ,,Nu het in deze streek is, kon ik niet wegblijven. Het is super leuk hier." 

Het is de op een na laatste activiteit van de twee weken zomerfeesten, die volgens Van der Zouwen een succes zijn geworden. Met de 90's Party worden zaterdagavond de zomerfeesten afgesloten.

Waalwijk, Heusden e.o.