Volledig scherm
Wethouder Mattijs van Oosten, Mabib ambassadrice Chantal de Schepper, wethouder Wijnand van der Hoeven en zijn Woudrichemse collega Renze Bergsma presenteren het aanmeldingspercentage. © Bertjan Kers/BD

Glasvezel komt er in buitengebied Altena

UPDATEWOUDRICHEM/WIJK EN AALBURG - Van de adressen in het buitengebied van Altena heeft 51,1 procent van de Altena-gemeenten voor de aanleg van glasvezel getekend. Daarmee is de ondergrens van 50 procent van 2750 adressen nipt gehaald.

De afgelopen dagen was de spanning flink opgelopen. De site van Mabib meldde zondag nog dat de stand 46 procent was.

Beetje zenuwachtig

Wethouder Wijnand van der Hoeven van de gemeente Aalburg was enorm opgelucht over de uitslag. ,,Voor de nieuwe gemeente Altena is het enorm van belang dat dit gelukt is. Altena wil veel doen aan digitale dienstverlening en daar kunnen straks de inwoners in het buitengebied goed gebruik van maken."

Hij liet dit weekend via Facebook nog weten 'een beetje zenuwachtig' te worden van het glasvezelproject. Hij riep volgers op om zich aan te melden, 'al is het maar om solidair te zijn met de inwoners van Broek, Waardhuizen en Rijswijk die nut noodzaak wel onderkennen'.  

Quote

Voor de nieuwe gemeente Altena is het enorm van belang dat dit gelukt is.

Wethouder Wijnand van der Hoeven

De werkzaamheden gaan rond de zomer van start en nemen acht tot tien maanden in beslag. In totaal moet er 500 kilometer worden gegraven. De mensen die hebben ingetekend worden gefaseerd aangesloten.

Volledig scherm
De roze koe van Mabib Breedband bij d'Alburcht in Wijk en Aalburg. © Bertjan Kers/BD

De campagne van Mabib is in september gestart. Toen maakte de organisatie bekend dat de ondergrens werd verlaagd van 1650 aanmeldingen naar 1375. 

Mabib (Maatschappij voor Breedband in Brabant) is inmiddels van naam veranderd. Het bedrijf heet sinds deze maand Glasvezel Buitenaf. Volgens projectleider Hans ter Beek van Mabib was het geen marketingtruc dat de uitslag pas 5 februari bekend was. ,,We wisten dit tot zondagavond niet. Er waren mensen die tot het allerlaatst hebben gewacht om zich aan te melden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement