Volledig scherm
De eerste boom staat. © Teus Van Tilborg

Goede opkomst bij planten fruitbomen in Woudrichem

WOUDRICHEM - ,,Een mooie opkomst", stelt Goof van Vliet van Woerkumer Weelde vast. En daar heeft hij gelijk in. Zo'n 20 personen hebben gehoor gegeven aan de oproep om bomen mee te komen planten in de vesting. 

In het Visserijmuseum krijgen ze nog enkele aanwijzingen.  ,,De boom net zo diep in de grond zetten als hij er uit gekomen is, "zegt Emiel Versluis. ,,En", voegt Alex Bast van de gemeente Woudrichem eraan toe, ,,de paal op vuistdikte van de boom plaatsen."  

Bast noemt het een mooi initiatief. ,,Een vorm van burgerparticipatie. De gemeente stimuleert dit." Even later vertrekt het gezelschap met spa in de hand naar het ravelijn bij de Koepoort om daar de eerste van de in totaal 20 bomen te planten. De gaten zijn al gegraven. De meesten staan vol water. ,,De bomen behoeven voorlopig geen water te hebben", zegt iemand. 

 Vervolgens worden de handen uit de mouwen gestoken. De eerste paal wordt in de grond geslagen en een appelboom wordt erbij gezet. De andere volgen. Na een tussenstop voor erwtensoep, verplaatsen de activiteiten zich naar het ravelijn bij de Schapendam. Miranda Brand doet met man en kinderen actief mee. Ze juicht het initiatief toe. ,,Het is toch mooi om zo met vrijwilligers de omgeving groener te maken. En dat we straks lekker fruit kunnen plukken." Van Vliet: ,,Daar zullen we nog een paar jaar op moeten wachten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement