Volledig scherm
Graaf van Egmontpad. © Teus van Tilborg/BD

Graaf van Egmontpad in plan Groenendijk Woudrichem

WOUDRICHEM - Heel wat bouwplannen zijn er in de loop van de jaren over de bureaus gegaan. Nu gaat het er binnenkort toch echt van komen dat in de wijk Groenendijk in Woudrichem gebouwd gaat worden.

De inrichting is in nauwe samenwerking en met tevredenheid van de bewoners gerealiseerd. Binnenkort beginnen Woonlinie en Tankens met de bouw van zeventien woningen, twaalf huur en vijf koop, waarvoor de vergunning inmiddels is verleend.

Gezien de locaties waar de woningen gebouwd gaan worden is het volgens burgemeester en wethouders niet logisch de woningen te nummeren aan de bestaande straten. Daarom is besloten het pad waaraan de woningen gebouwd worden een naam te geven: Graaf van Egmontpad.

Het pad sluit zowel aan op de Prins Willem van Oranjestraat en de Graaf van Hornestraat. In het verleden stonden in deze wijk een aantal bejaardenwoningen, twee scholen en een gymnastiekzaal waarin later bioscoop Hollywood zich vestigde. Al deze woningen en gebouwen zijn afgebroken. De nu te bouwen woningen komen ervoor in de plaats.

Waalwijk, Heusden e.o.