Volledig scherm
© Jurgen Versteeg/FPMB

Grote brand bij garagebedrijf in Woudrichem, vuur is onder controle

WOUDRICHEM – Bij een garagebedrijf in de Burgemeester van de Lelystraat in Woudrichem is dinsdagochtend rond 05.00 uur brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio staan ongeveer zes garageboxen die aan het bedrijf vastzitten in brand.  De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.  Ook is voorkomen dat de brand naar het garagebedrijf over zou slaan. 

Bij de brand komt veel rook vrij. Omwonenden die last hebben van de rook wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.  

Volgens een omstander werden de garageboxen gebruikt als opslag voor het bedrijf.  Voor de garageboxen stonden twee auto's geparkeerd. Een van de auto's is door de brand verwoest. De tweede auto kon op tijd worden weggesleept door de brandweer.

Mensen die aan de overkant van het water in Gorinchem wonen hebben vooralsnog geen last van de rook. 

Volledig scherm
© Jurgen Versteeg/FPMB
Volledig scherm
© Jurgen Versteeg/FPMB
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat