Grote brand bij garagebedrijf in Woudrichem, zes garageboxen verloren gegaan

VideoWOUDRICHEM - Bij een garagebedrijf aan de Burgemeester van de Lelystraat in Woudrichem heeft afgelopen nacht brand gewoed. Zes garageboxen zijn daarbij verloren gegaan. De brandweer heeft het vuur met groot materieel geblust. 

Volledig scherm
© Jurgen Versteeg/FPMB

De melding van de brand werd rond vijf uur gedaan. De brandweer ging direct met onder meer drie tankautospuiten en een schuimblusvoertuig op de melding af. Ook een hoogwerker werd ingezet. 

De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat het vuur zou overslaan van de garageboxen achter het autobedrijf naar de werkplaats. Rond half zeven was het gevaar van doorslag geweken. 

Rookontwikkeling

Gedurende de brand kwam veel rook vrij. Direct omwonenden konden hier last van hebben. De hulpdiensten adviseerden daarom om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer sprak van geluk dat het windstil was, waardoor de rook niet over het water richting Gorinchem kon trekken. Toch spraken verschillende Gorcumers 's ochtends op social media over een brandlucht. 

De zes garageboxen zijn volgens de brandweer nagenoeg uitgebrand. Rond 06.40 uur kon worden gemeld dat het vuur onder controle was. Vervolgens is de brandweer nog enkele uren bezig geweest met nablussen. 

Volledig scherm
De zes garageboxen zijn volgens de brandweer nagenoeg uitgebrand. © Anja Broeken/AD
Volledig scherm
© Jurgen Versteeg/FPMB
Volledig scherm
De brandweer heeft nog enkele uren nageblust. © Anja Broeken/AD
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat