Volledig scherm
De hervormde kerk in Andel. © Teus Van Tilborg

Hervormd Andel krijgt weer een predikant

ANDEL - Blijdschap bij de hervormde gemeente van Andel. Die kreeg namelijk het bericht van proponent Bart Ouwehand (33) dat hij het op hem uitgebrachte beroep aanneemt. Door het luiden van de kerkklok werden de inwoners van Andel er zaterdag van op de hoogte gebracht. 

Het is momenteel nog niet bekend wanneer Ouwehand vanuit zijn huidige woonplaats Kampen naar Andel verhuist om daar in het ambt bevestigd te worden. Het is zijn eerste gemeente. In Andel volgt hij dominee Bart de Bruin op die twee jaar geleden naar Middelburg is gegaan. 

In Kampen is hij als leraar aardrijkskunde verbonden aan het Pieter Zand College. Ook de hervormde gemeente van Kamperveen had hem graag als predikant willen hebben.

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat