Volledig scherm
Werkendam, hoogwater met alleen nog een heel smal pad om te wandelen. © copyright Marc Bolsius

Hoogwater: Aa en Maas en Brabantse Delta nemen gas terug

WERKENDAM/HEUSDEN/WAALWIJK - De waterschappen Aa en Maas in Den Bosch en Brabantse Delta zien in hun gebieden het waterpeil dalen of stabiliseren. Tijd dus om het iets kalmer aan te doen.

,,We hebben de hoogwaterpiek goed doorstaan en de situatie steeds onder controle gehad", meldt Aa en Maas. ,,Het water zal de komende dagen verder zakken. Dat betekent dat Aa en Maas de eerder genomen maatregelen verder afbouwt."

Alert

Volgens Brabantse Delta is het waterpeil van de Bergsche Maas nog enigszins verhoogd, maar is er geen aanleiding meer voor extra maatregelen. ,,De keersluizen bij Waspik en Lage Zwaluwe zijn weer geopend." Vanuit Breda houden ze nog een oogje in het zeil. ,,Ondanks de gunstige weersverwachtingen blijft het waterschap alert."

Waterschap Rivierenland bereidt zich nog voor op de hoogwaterpiek van donderdag voor de Waal en de Merwede. Bij Gorinchem is de stadspoort gesloten. Langs de dijken controleert het waterschap op kwelwater en er wordt drijfhout uit de rivier gehaald. Dat kan schade aan de dijken veroorzaken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.