Volledig scherm
De elementen van de groepsschuilplaats zijn in de loopgraaf bij Fort Giessen verwerkt. © Bertjan Kers/BD

Indrukwekkende loopgraaf bij Fort Giessen

GIESSEN - De loopgraaf in het eductiepark bij Fort Giessen is af. Het is een indrukwekkende replica geworden van de kilometerslange stelling die in de Eerste Wereldoorlog door het Land van Heusden en Altena heeft gelopen.

Volledig scherm
De bijzondere eenmansbunker met op de achtergrond de loopgraaf. © Bertjan Kers/BD

Aannemer Van der Ven uit Brakel heeft de loopgraaf aangelegd in opdracht van Erfgoed Altena. Bijzonder is dat de elementen van de groepsschuilplaats in de loopgraaf zijn verwerkt. Ook is de gerestaureerde eenmansbunker ingegraven. Die werd gebruikt als luisterpost.

Het park is nog niet klaar. Er komt nog een stukje smalspoor te liggen met daarop een lorrie met een element van de groepsschuilplaats. Dat geeft een beeld hoe de stelling honderd jaar geleden werd aangelegd. Ook komt er een uitkijkpost in een boom en zijn er plannen voor veldtelefoons en een pontje over de gracht naar het fort. (lees verder onder de video)

Op het fort komt een replica van een 15 centimeter kanon te staan op een originele affuit. 

De officiële opening is in het voorjaar van 2018, als ook de restauratie van de artillerieloods van het fort is afgerond. 

ZIE OOK: Grof geschut komt terug op Fort Giessen

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat