Volledig scherm
Inge Schuller (foto VVD) © Teus Van Tilborg

Inge Schuller lijsttrekker VVD Altena

WOUDRICHEM - Inge Schuller uit Woudrichem wordt voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Altena lijsttrekker. 

De 43-jarige Schuller is nu statenlid voor haar partij in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Eerder was zij ook burgerraadslid in Woudrichem. Het bestuur ziet in Inge de ideale kandidaat om de VVD als lijsttrekker te vertegenwoordigen. ,,Haar bestuurlijke ervaring, liberale overtuiging en persoonlijke uitstraling zijn voor die keuze doorslaggevend geweest", aldus het bestuur.

Inge Schuller is heel enthousiast over de uitdaging die haar door de VVD Altena geboden wordt en gaat met volle overtuiging straks de verkiezingscampagne in. Op de ledenvergadering in juni wordt de definitieve kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld. De VVD is momenteel in Aalburg en Woudrichem in de raad vertegenwoordigd.

Het is in de regionale politiek te merken dat de nieuwe gemeente nu toch met rasse schreden nadert. De politieke partijen zijn er intensief mee bezig. Zoeken naar kandidaten en opstellen van verkiezingsprogramma's. Vorige week nog is de ChristenUnie Altena een feit geworden tijdens een bijeenkomst in Waardhuizen. Het bestuur gaat aan de slag met als voorzitter Machiel Verdoorn. Eerder zijn ook al de drie CDA afdelingen gefuseerd en is ook AltenaLokaal van de grond gekomen, een fusie van Ideaalburg in Aalburg, Lokaal Belang in Werkendam en Gemeentebelangen in Woudrichem. En nog eerder is Progressief Altena Altena ontstaan. Ook de SGP afdelingen hebben elkaar gevonden en hebben Theo Meijboom als lijsttrekker gekozen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat