Volledig scherm
PREMIUM
Joost en Roseline Evenhuis. © Beeld Werkt

'Je moet er een kronkel voor in je hoofd hebben, maar het motiveert'

RIJSWIJK - Het begon met de vondst van een chowchow op een zaterdagavond onder Almkerk. Op dat moment hadden Joost en Roseline Evenhuis er nog geen idee van dat dit de aanleiding zou zijn voor het starten van een dierenambulance in Woudrichem. Intussen rijdt ambulance Altena al 10 jaar uit.

Thuis aan de Maasdijk, waar het paar ook een dierenopvang heeft, kunnen Joost en Roseline Evenhuis zich die avond nog goed herinneren. ,,We hebben het dier meegenomen en zijn gaan rondbellen waar we het konden brengen. Zonder resultaat. Ook de politie gebeld, maar die begreep er niets van dat we hem meegenomen hadden. Het advies: zet hem maar weer op straat. We voelden dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd. We zijn gaan kijken of we zelf een ambulancedienst op konden gaan zetten. Dat bleek eenvoudig. Niets was er over geregeld. Toen zijn we snel begonnen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat