Volledig scherm
Fanfare Wilhelmina uit Dussen speelt het te beoordelen werk. © Teus Van Tilborg

Kleine reünie bij Altena Streekfestival in Andel

ANDEL - Voor de 46e keer is hij van de partij. ,,Ik heb het Altenastreekfestival niet één keer gemist," vertelt Dick van Herwijnen. Hij staat op het punt met muziekvereniging Nooit Gedacht uit Almkerk het podium te betreden. ,,Wij zijn als vereniging ermee begonnen. En elke keer is het weer leuk. Het heeft iets weg van een reünie. We kennen elkaar intussen behoorlijk." 

Dit keer tekent het jubilerende Andels Fanfare Corps voor de organisatie. Het is deze zaterdag een en al blaasmuziek in partycentrum 't Buitenhoff. Tien orkesten doen hun best, kritisch beoordeeld door de juryleden Henri Raemakers en Rob Goorhuis. Als het Almkerkse orkest optreedt, heeft Juliana uit Uitwijk het er al opzitten. ,,Voor mijn gevoel ging het goed", vertelt Hans Nieuwenhuizen. 

,,We zijn met een kleine groep en toch willen we een leuk stukje muziek brengen. Nu maar afwachten wat de jury ervan vindt." Zo'n festival is ook een stimulans voor de vereniging, vult zijn zoon Marco aan. ,,Je wilt toch weer eens wat anders dan een optreden op Koningsdag in het dorp. Het is wel jammer dat er minder verenigingen zijn. De herfstvakantie zal de reden ervan zijn. Ook wij moesten kinderen elders opgaan halen om ze mee te kunnen laten spelen." 

In de concertzaal kondigt Klaas van Gelderen fanfare Wilhelmina uit Dussen aan met dirigent Kobus Verheij. Het speelt een nummer waarmee het binnenkort naar een concours gaat. Verheij is tevreden als de klus geklaard is. ,,Benieuwt wat het juryrapport vermeldt. ,,Ik hoop er profijt van te hebben."
Als aan het eind van de middag de balans wordt opgemaakt blijkt, net als vorig jaar, Brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg met 55,1 punt. het hoogste gescoord te hebben en daarmee de trotse winnaar van de Altena Cup werd. Altena Brass eindigde met 52,1 punt. Als tweede. En Uitwijk? Dat behaalde 45 punten.

Volledig scherm
Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen bezig met inspelen. © Teus Van Tilborg