Volledig scherm
PREMIUM
Adriaan, Arie en Kees Verwoerdt. © Beeld Werkt

Koninklijke onderscheiding voor drie broers uit Almkerk

ALMKERK - Adriaan, Kees en Arie Verwoerdt zijn vrijdag in de kantine van VV Almkerk onderscheiden met een lintje. De broers hebben een slordige 80.000 uur in de voetbalclub gestoken.

Als burgemeester Arie Noordergraaf aan het eind is van zijn verhaal in de kantine van voetbalvereniging Almkerk geeft de microfoon, die al een kwartier lang kraakt, helemaal geen sjoege meer. De broers Adriaan (68), Kees (64) en Arie (64) Verwoerdt staan ernaast en schieten niet toe om de burgervader te helpen. Alle drie de handen op de rug, alsof die laten wapperen hen helemaal vreemd is.

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat