Volledig scherm
Oud-huisarts Van Walree aan tafel bij Monica Boer en Robert Salomons. © Teus van Tilborg

MAAS!-bijeenkomst Woudrichem: veel plannen en wensen, maar matig bezocht

WOUDRICHEM – Het zou mooi zijn als er in de vesting Woudrichem weer een winkel zou zijn waar je terecht kunt voor de laatste boodschappen en waar men elkaar kan ontmoeten. En wat te denken van een tweede klok en nog mooier een carillon in de Martinustoren. Wensen en ideeën die geopperd werden tijdens de MAAS!-bijeenkomst donderdagavond in ’t Kruithuis Arsenaal.

Dokter Tinus
Een opvallend matig bezochte editie dit keer. Toch hadden presentatoren Monica Boer en Robert Salomons veel gasten aan tafel. Zo was er oud huisarts Robert van Walree die over zijn beginjaren in Woudrichem vertelde. In zijn huis ‘woonde’ de afgelopen jaren de inmiddels van de televisie beroemde dokter Tinus. ,,Een alleraardigste man”, noemde hij acteur Tom Hofman.

Jocoba van Beierenprijs
Nagedacht wordt ook of de Jacoba van Beierenprijs weer nieuw leven in geblazen kan worden. In de jaren '80 en '90 kregen veel prominenten uit het openbaar bestuur deze prijs van de plaatselijke VVV.

Winter Wonder Woudrichem
Op 10 december is het Winter Wonder Woudrichem. De vesting in wintersfeer. Inmiddels hebben zich meer dan zestig kramen aangemeld. Kees van Vugt vertelde over de plannen om tijdens het Festival Weekend, rond Hemelvaart, volgend jaar, internationale roeiwedstrijden op de Afgedamde Maas te organiseren. Peter Baks van het Stadsgidsengilde gaat zich inzetten voor een tweede klok in de toren. Hij kan daarbij op steun van wethouder Paula Jorritsma rekenen, liet ze weten.

Waalwijk, Heusden e.o.