Volledig scherm
De recherche deed in juli 2015 sporenonderzoek in een woning Andel. © Martijn van Bijnen/FPMB

Man uit Veen krijgt 5 maanden cel voor verstoppen lijk Weckowicz

VEEN/BREDA - De 50-jarige man uit Veen die heeft geholpen bij het verstoppen van het lijk van de in augustus 2013 vermoorde Adrian Weckowicz is dinsdag veroordeeld tot 5 maanden gevangenisstraf. Justitie eiste 18 maanden cel.

Het lichaam van de 32-jarige Pool werd in januari 2014 in verregaande staat van ontbinding gevonden op een bosperceel in de Biesbosch bij Werkendam. Na het laten verrichten van een gezichtsconstructie werd in september 2014 zijn identiteit bekend.

De politie pakte de man uit Veen in juni 2015 op, net als een 37-jarige Andelse, die ervan wordt verdacht dat ze haar ex-vriend Weckowicz heeft vermoord. De vrouw wordt op dit moment onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Twee weken geleden vertelde de man uit Veen tijdens de behandeling van de zaak hoe hij en de Andelse urenlang rondreden met het lijk van de Pool. De 50-jarige verdachte zou geen nee hebben kunnen zeggen tegen de vrouw.

Op 15 maart was er een pro formazitting in de zaak van de 37-jarige Andelse, maar die zitting was van korte duur omdat haar advocaat de rechter wraakte.

Waalwijk, Heusden e.o.