Volledig scherm
Het bestuur van Progressief Altena met derde van rechts de afgetreden voorzitter Pieter van Wijk. © Progressief Altena

Meningsverschil over gemeentehuis in bank: Voorzitter Progressief Altena stapt op

ALMKERK - Pieter van Wijk is afgetreden als voorzitter van Progressief Altena.  Hij heeft zijn functie neergelegd na verschil van inzicht  rond het plan om het gemeentehuis van Altena te vestigen in het kantoor van Rabobank Altena in Almkerk.

Het meningsverschil was 'onoverkomelijk' meldt Progressief Altena in de nieuwsbrief van de partij. ,,Als bestuur respecteren wij Pieters beslissing, maar vinden wij dit al met al een zeer spijtige zaak. Pieter heeft ons bestuur altijd kundig geleid en was intens betrokken."

Quote

Wij respecte­ren Pieters beslissing, maar vinden het al met al een zeer spijtige zaak

Progressief Altena

Vice-voorzitter Jan Koekkoek neemt de taken van Van Wijk over. 

Progressief Altena is als enige tegen de aankoop van het gebouw van Rabobank Altena in Almkerk. De partij, vertegenwoordigd in de drie gemeenteraden, wil weten wat het gebouw moet kosten.  

Bedrijfsgegevens niet op straat

De samenwerkende colleges willen de financiële details niet bekendmaken.  Burgemeester Yves de Boer van Werkendam zei tijdens de fusieraad van februari dat het niet de bedoeling is dat er bedrijfsgegevens van Rabobank Altena op straat komen te liggen.

Progressief Altena houdt 28 maart algemene ledenvergadering bij het Wapen van Emmickhoven in Almkerk. Die staat in het teken van de verkiezing van de gemeenteraad van Altena op 21 november. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat