Volledig scherm
Bart van Berkel achter de pauken. © Teus van Tilborg

Muziekexamens in 't Rondeel in Woudrichem

WOUDRICHEM - ’t Rondeel in Woudrichem stond zaterdag de gehele dag in het teken van de muziek. Geen concert of optredens, maar examens werden afgenomen.

Examens in diverse hout- en koperblaasinstrumenten en slagwerk. Dit alles op verschillende niveaus: van beginners tot gevorderden.

Vijftien
Het is voor de derde keer dat examens afgenomen worden. “We hebben meer dan 50 deelnemers deze keer”, vertelt Ron van Vuuren van de organisatie. “Vooral jongeren. Niet alleen uit deze regio, maar ook van daarbuiten.” Er zit duidelijke groei in het aantal deelnemers. Toen een paar jaar geleden op initiatief van de Slagwerkgarage hiermee begonnen werd waren er nog slechts 15 deelnemers. “Het blijkt dus dat er behoefte aan is.” De leerlingen hebben hun opleiding gehad van verschillende docenten. Van Vuuren: “Muziekverenigingen weten nu Woudrichem te vinden om leerlingen examen te laten doen.”

Pauken
De gemeente Woudrichem en het CultuurPuntAltena verlenen hun medewerking aan deze examendag. Van Vuuren: “De leerlingen hebben een leuke dag in Woudrichem.” Bart van Berkel uit Ammerzoden is een van de leerlingen die examen doet. “Ik ben best een beetje zenuwachtig”, zegt hij als hij achter de pauken plaatsneemt om beoordeeld te worden.

Waalwijk, Heusden e.o.