Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nep-agenten in witte Seat Leon beroven Litouws tweetal in Almkerk

ALMKERK - Twee Litouwse mannen zijn dinsdag beroofd door twee ‘nep-agenten’. Het duo maakte de Litouwers duizenden euro's afhandig. Dat gebeurde aan Het Hoekje, meldt de politie.

De twee mannen uit Litouwen waren in Nederland om een vrachtauto te kopen. Rond 11.20 werden ze aan Het Hoekje ingehaald door een witte Seat Leon. Hierin zaten twee mannen. De bijrijder zwaaide met een legitimatiebewijs met politielogo en zette het tweetal aan de kant. Vervolgens beroofden de nep-agenten de Litouwers van het geld dat zij bij zich hadden en gingen ze ervandoor.

De slachtoffers werden achter gelaten. Niet veel later waarschuwden zij de politie en deden ze aangifte. Van de bijrijder is een goed signalement bekend. Het gaat om een man van ongeveer 47 jaar. Hij is 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur en een getinte huid. Hij had een stoppelbaardje en sprak gebrekkig Engels.

  1. ‘Ietsiepietsie’ Ien in de historie van Slot Loevestein
    PREMIUM

    ‘Ietsie­piet­sie’ Ien in de historie van Slot Loevestein

    POEDEROIJEN - Met de auto naar Woudrichem, dan met de boot naar Slot Loevestein om vervolgens via een ladder over de vestingwal te klauteren. Het woon-werkverkeer van Ien Stijns was niet altijd een doorsnee rit naar kantoor. Het was de hoogwaterperiode van 1998 en Ien Stijns stond op het punt om tijdelijk directeur van het kasteel en het museum te worden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en heeft ze aangekondigd dat ze met pensioen gaat