Volledig scherm
Burgemeester Arie Noordergraaf opende het nieuwe clubgebouw. © Teus van Tilborg

Nieuw clubgebouw watersportvereniging Woudrichem geopend

WOUDRICHEM - Burgemeester Arie Noordergraaf heeft vrijdag het nieuwe clubgebouw van watersportvereniging Woudrichem aan de Schapendam officieel geopend. Hij deed dit door het onthullen van de naam van het gebouw.

Nadat de burgemeester met hulp van Frank van der Steen van de provincie Noord-Brabant, voorzitter Joan van Vugt en enkele kinderen de Brabantse vlag had verwijderd, kwam daar de naam Arkade tevoorschijn. Voor de naamgeving was een wedstrijd uitgeschreven met deze naam als winnaar.

Trots
De realisering van het clubgebouw aan de oever van de Afgedamde Maas heeft een lange voorgeschiedenis. De vereniging heeft nogal wat tegenslag ondervonden. ,,We hebben storm tegen gehad. Maar de sleepboot van de provincie heeft het project mede los getrokken”, vertelde voorzitter Van Vugt. ,,We zijn nu trots op het resultaat.”

Dat het uiteindelijk is gelukt is mede te danken aan de subsidie van de provincie Noord-Brabant in het kader van het project ‘Mijn mooi Brabant’. Van der Steen van de provincie sprak van een klein initiatief met een grote uitstraling waaraan de provincie graag meewerkte. Noordergraaf greep de gelegenheid nog eens aan om te benadrukken dat door samenwerking veel te bereiken is. ,,Op zoveel vrijwilligers mogen we trots zijn.” Hij sprak van een prachtige aanwinst, ook voor de gemeente.

Voorzitter Van Vugt vertelde nog meer wensen te hebben. Zo wordt overlegd met andere partijen in de directe omgeving van de haven om tot een kwaliteitsverbetering van de Maasoever te komen.

Waalwijk, Heusden e.o.