Volledig scherm
Wethouder Schreuders, burgemeester De Boer en wethouder Bergsma bij de opening ambulancepost in Almkerk. © M Bouman

Nieuwe ambulancepost in Almkerk geopend

ALMKERK - Met het gezamenlijk doorknippen van een geelblauw lint door burgemeester Yves de Boer (Werkendam) en de wethouders Renze Bergsma (Almkerk) en Cees Schreuders (Aalburg) is woensdag de nieuwe ambulancepost Almkerk aan de Sportlaan in gebruik genomen.

,,Voor RAV Brabant Midden-West-Noord gaat een lang gekoesterde wens in vervulling", memoreerde manager Caspar van den Brandt. ,,Al in 2012 is dit project opgestart. Iets van een lange adem, maar nu zitten we met deze stationeringspost op een prachtige strategische plaats. We zijn er heel trots op."

Het verzorgingsgebied Heusden en Altena werd tot voor kort door ambulances verzorgd vanuit Giessen en Nieuwendijk. Vanaf half december wordt er naast Almkerk ook een zogenaamde satellietpost in de brandweerkazerne in Genderen ingericht. In Almkerk zal 24 uur per dag een ambulance in de startblokken staan. In Genderen staat alleen overdag een ambulance gereed en in de toekomst ook 's avonds.

Het moment van opening werd door Van den Brandt aangegrepen om het tekort aan verpleegkundigen en ambulancepersoneel onder de aandacht te brengen. ,,We zitten echt te springen om gespecialiseerd personeel. Wij kunnen in ons verzorgingsgebied nu wel twintig mensen plaatsen. Helaas moeten we ze nu onttrekken aan ziekenhuizen. Maar die hebben zelf een tekort. Ik moedig jonge mensen aan hierop in te haken."

Met het tot stand komen van de beide ambulanceposten is er vertrouwen dat er in Altena een adequate en goede ambulancezorg kan worden geboden. Van den Brandt onderstreepte dat het streven om binnen vijftien minuten ter plaatse te zijn altijd onder druk zal blijven staan. ,,Maar we doen ons stinkende best het aantal overschrijdingen te beperken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement